Új műsorok az underground közösségeknek és a legjobb X-es pillanatoknak! 

Mostanában annyi új műsor születik, hogy kicsit nehezen is követjük, most mégis igyekszünk nektek bemutatni kettőt, amit szombattól már hallgathattok is a Rádió X műsorán! Röviden: igyekszünk tovább erősíteni a rádió kapcsolatát a hazai (és nem csak hazai) underground közösségekkel, emellett mostantól minden hétvégén visszajátszuk neked a legjobb X-es pillanatokat! 

Két új műsorral indítjuk a nyarat a Rádió X-en! A Rádió X Camp egyik fontos folyományaként elhatároztuk, hogy kicsit ráncfelvarrjuk a hétvégi műsorsávunkat, amit Ti nyilván nagyon szerettek, de hajlamosak voltunk sokszor megfeledkezni róla. Reméljük, hogy napokon belül a hétköznapi felhozatal keretében bemutatkozó új adásainkról is olvashattok, addig viszont fogadjátok szeretettel a Rádió X új, szombati és vasárnapi válogatásait! 

Indul az underground közösségek kétórás magazinja!

Mostantól szombatonként, 22:00 és 00:00 között egy kétórás underground magazint hallhattok “Földalatti” címmel. A Rádió X eddig is nagyon büszke volt arra, hogy jó kapcsolatot ápol a hazai, periférián lévő zenei műfajok művelőivel. A csütörtök éjszaka jelentkező Bug Presents például már minden létező rekordunkat megdöntötte és nagyon szeretitek, kedd esténként pedig a Ruff On The Beat csapata invitál underground producereket a mikrofon mögé egy kis késő esti elmélkedésre. Ezt a sort igyekszünk most bővíteni azzal, hogy teret adunk a (nem csak hazai) “földalatti” közösségek vendégmixeinek, közvetítendő eseményeinek, producereinek egy rövid zenei bemutatkozásra. 

Nagy örömünkre csatlakozik hozzánk állandó zenei mágusként például Vrama, aki a Macrocell Records hazai megálmodója, és úgy érezzük, hogy zenei látása és megközelítései abszolút egyedülállóak. Az első adásban vele is találkozhattok, de csatlakozik hozzánk a fentebb említett Ruff On The Beat csapat is “segédszerkeszteni”. 

A célunk a műsorral, hogy a készítésébe bevonjunk Téged is! Ezért ha úgy érzed, hogy egyedi zenei koncepciókkal bíró feltörekvő arc vagy, és szívesen bemutatnád egy műsor keretében a zenei látásmódod és inspirációid, mindenképp kontaktálj velünk a “Csatlakozz” menüpont alatt! 

Új műsort kapnak az X legjobb pillanatai is!

Mostantól minden szombaton és vasárnap 19 órától 21 óráig Szabó Norbi ül a mikrofon mögé, és visszajátssza nektek a legjobb Rádió X pillanatokat! Sokszor kerültünk ugyanis abba a dilemmába az elmúlt négy évünk során, hogy bár rengeteg jó műsort készítünk, azokat nem igazán ismételjük meg, pedig határozott célunk lenne, hogy minél többen hallhassátok. Ezt az elmélkedést zárjuk most le ezzel a friss sávval, ahol mindig az elmúlt hét legjobb pillanataiból készítünk válogatást. Most szombaton például Palo és Ben Flows jelentkezik majd az első adásban, mindenképp hallgassatok bele!

Tovább is van, mondjam még? 

A tavasz és a nyár a Rádió X közösségének is új lendületet adott, aminek mindig nagyon örülünk. Van még egy csomó ötletünk, amikről reméljük, hogy néhány napon belül többet is elárulhatunk nektek. Annyit megsúgunk: hamarosan egy régi Rádió X-es arc is visszatérhet az éterbe! 

Szóval stay tuned! 😉 

YOU GET IT FOR FREE, WE GET A YEAR'S WORTH OF IT

Donating 1% of your tax is 5 minutes for you, another year for us.

With the monthly donations of more than 30 members and about 4000 volunteer hours, we have managed to enrich the Hungarian airwaves with live shows every day for the past year. Among these, we regularly broadcast programmes on music, public affairs and everyday topics. Your help is essential to ensure that we can continue to operate next year at the same, if not higher, level as in 2023. Allocate 1% of your tax to make sure it goes to the right place. It costs you nothing, but it helps us enormously. Follow our guide, which explains in 2 minutes how you can support X.

Click for help!

Read more...