Garázsmenet

Nyolcadik részéhez érkezett a Bug Presents második évada. A legutóbbi műsor ismét tudott újat mutatni: ezúttal Garage és UK Garage ütemektől volt hangos az éter. Bemutatkozik a Selecta!

A Bug Presents második évada célul tűzte ki, hogy teret ad számos feltörekvő zenei közösségnek; olyanoknak is, amelyekről még lehet, hogy soha nem is hallottatok. Ezt a sort folytattuk csütörtök éjszaka, stúdiónkba ugyanis legutóbb a Selecta Budapest csapata látogatott el, akik a Garage és UK Garage műfaj meghonosításának terhét vették magukra. 

Ha fogalmad sincs arról, hogy mi ez a zene, nem vagy egyedül. 

A UK garage az elektronikus tánczene egy műfaja, amely az 1990-es évek elején Angliában alakult ki. A műfajt leginkább a jungle ihlette, de a dance-pop és az R&B elemeit is magába foglalja.

A műfaj átlépte a szigetország határait

Baeker és Quera a műsorban elmondták: a stílus épp egyfajta reneszánszát éli például Belgiumban, Franciaországban, Spanyolországban, de még a szomszédos Szlovákiában is. Jó hír, hogy a mozgalom itt nem áll meg, a Selecta például az elmúlt két évben egész csinos közösséget épített ki a műfaj köré, folyamatosan bulikat szerveznek, és jelen vannak a közösségi médiában is. Itt van tőlük például egy Spotify- lista is: 

A srácok bíznak benne, hogy a hazai közösség megtartható és tovább bővíthető. Mi nagyon drukkolunk nekik, szóval ha már unod a – megfogalmazásuk szerint – balkáni technót, kövesd és hallgasd a Selectát, mert jó! Addig pedig pörgesd a Bug Presents csütörtöki adását az alábbi lejátszón, vagy a Rádió X archívumán keresztül!

Ha úgy érzed, hogy most kapott el az underground életérzés, vagy csak szimplán eddig nem kötötted be az internetet, olvass tovább! Hallgasd vissza a Bug Presents korábbi adásait, csekkold a toldyuuso filmet, vagy nézd meg mit ajánlott Klay a klasszikus „tefloncsapkodás” helyett.

YOU GET IT FOR FREE, WE GET A YEAR'S WORTH OF IT

Donating 1% of your tax is 5 minutes for you, another year for us.

With the monthly donations of more than 30 members and about 4000 volunteer hours, we have managed to enrich the Hungarian airwaves with live shows every day for the past year. Among these, we regularly broadcast programmes on music, public affairs and everyday topics. Your help is essential to ensure that we can continue to operate next year at the same, if not higher, level as in 2023. Allocate 1% of your tax to make sure it goes to the right place. It costs you nothing, but it helps us enormously. Follow our guide, which explains in 2 minutes how you can support X.

Click for help!

Read more...

TÁMOGASD AZ X-ET adód 1%-ÁVAL!