Garázsmenet

Nyolcadik részéhez érkezett a Bug Presents második évada. A legutóbbi műsor ismét tudott újat mutatni: ezúttal Garage és UK Garage ütemektől volt hangos az éter. Bemutatkozik a Selecta!

A Bug Presents második évada célul tűzte ki, hogy teret ad számos feltörekvő zenei közösségnek; olyanoknak is, amelyekről még lehet, hogy soha nem is hallottatok. Ezt a sort folytattuk csütörtök éjszaka, stúdiónkba ugyanis legutóbb a Selecta Budapest csapata látogatott el, akik a Garage és UK Garage műfaj meghonosításának terhét vették magukra. 

Ha fogalmad sincs arról, hogy mi ez a zene, nem vagy egyedül. 

A UK garage az elektronikus tánczene egy műfaja, amely az 1990-es évek elején Angliában alakult ki. A műfajt leginkább a jungle ihlette, de a dance-pop és az R&B elemeit is magába foglalja.

A műfaj átlépte a szigetország határait

Baeker és Quera a műsorban elmondták: a stílus épp egyfajta reneszánszát éli például Belgiumban, Franciaországban, Spanyolországban, de még a szomszédos Szlovákiában is. Jó hír, hogy a mozgalom itt nem áll meg, a Selecta például az elmúlt két évben egész csinos közösséget épített ki a műfaj köré, folyamatosan bulikat szerveznek, és jelen vannak a közösségi médiában is. Itt van tőlük például egy Spotify- lista is: 

A srácok bíznak benne, hogy a hazai közösség megtartható és tovább bővíthető. Mi nagyon drukkolunk nekik, szóval ha már unod a – megfogalmazásuk szerint – balkáni technót, kövesd és hallgasd a Selectát, mert jó! Addig pedig pörgesd a Bug Presents csütörtöki adását az alábbi lejátszón, vagy a Rádió X archívumán keresztül!

Ha úgy érzed, hogy most kapott el az underground életérzés, vagy csak szimplán eddig nem kötötted be az internetet, olvass tovább! Hallgasd vissza a Bug Presents korábbi adásait, csekkold a toldyuuso filmet, vagy nézd meg mit ajánlott Klay a klasszikus „tefloncsapkodás” helyett.

NEKED INGYEN VAN, MI EGY ÉVIG SZÓLUNK BELŐLE

Adód 1%-ának felajánlása neked 5 perc, nekünk egy újabb év.

Több mint 30 tagunk havi támogatásaiból, nagyjából 4000 önkéntes munkaórával sikerült az elmúlt egy évben minden nap élő műsorral gazdagítani a magyar étert. Ezek közt rendszeresen zenei, közéleti és mindennapi témákkal foglalkozó műsorokat sugároztunk. Ahhoz, hogy a következő évben is legalább olyan, de inkább magasabb színvonalon tudjunk üzemelni mint 2023-ban, elengedhetetlen a TE segítséged is. Rendelkezz adód 1%-áról, hogy biztosan jó helyre kerüljön. Ez neked nem kerül pénzbe, nekünk viszont óriási segítség. Kövesd a segédletünket, amelyben 2 perc alatt elmagyarázzuk, hogyan tudod támogatni az X-et.

Kattints ide a segédletért!

Továbbiak...

TÁMOGASD AZ X-ET adód 1%-ÁVAL!