Klay: Kellett valami a “tefloncsapkodás” helyett

“Volt egy időszak, amikor a Jump-up zenén csak nevettek az emberek. Viszont ha ezek a zenék megszólaltak egy buliban, mindenki táncolt. Szóval mi is röhögtünk rajtuk”. 10 év kiadatlan zenéi pörögtek a Bug Presents második évadának első adásában. 

Klay neve nem ismeretlen a Rádió X hallgatóinak. Több műsorban is hallhattátok már korábban, ezen a héten viszont ismét meglátogatott minket. A NapiJumpup közösség alapítója a Bug Presents új évadának első részében beszélt a Jump-Up stílusról, és a zsáner köré szerveződött közösségről. Ez utóbbiban Klay igazán avatott: nevéhez fűződik ugyanis a műfaj magyarországi társaságának összerendezése. Ez persze nem tűnik nagy dolognak, viszont az adásból kiderül, hogy Kelet-európai környezetben ehhez talán egy évtized sem elég. Minden esetre – mint a példa mutatja – csodákra képes az, ha egy maroknyi fiatal összejön csak zenéket hallgatni és ötletelni. A műfaj egyik hőskorát Klay 2011/2012 tájékára helyezné, ahol a Jump-up elkezdett új irányokat keresni és dinamikusabban mozdult el az igényesség felé. Ez a folyamat nem állt meg: a DJ szerint a műfaj továbbra is folyamatosan változik. 

Hogy őrizhető meg a hazai Jump-up kultúra? Honnan ered a Napijumpup név? Mit ajánl Klay a hazai közösségnek és a kezdő artistoknak? Mi köze Bugnak Friderikusz Sándorhoz? 

Ez mind kiderül a Bug Presents legújabb adásából. Hallgasd vissza itt, vagy a Rádió X archívumán keresztül!

NEKED INGYEN VAN, MI EGY ÉVIG SZÓLUNK BELŐLE

Adód 1%-ának felajánlása neked 5 perc, nekünk egy újabb év.

Több mint 30 tagunk havi támogatásaiból, nagyjából 4000 önkéntes munkaórával sikerült az elmúlt egy évben minden nap élő műsorral gazdagítani a magyar étert. Ezek közt rendszeresen zenei, közéleti és mindennapi témákkal foglalkozó műsorokat sugároztunk. Ahhoz, hogy a következő évben is legalább olyan, de inkább magasabb színvonalon tudjunk üzemelni mint 2023-ban, elengedhetetlen a TE segítséged is. Rendelkezz adód 1%-áról, hogy biztosan jó helyre kerüljön. Ez neked nem kerül pénzbe, nekünk viszont óriási segítség. Kövesd a segédletünket, amelyben 2 perc alatt elmagyarázzuk, hogyan tudod támogatni az X-et.

Kattints ide a segédletért!

Továbbiak...

TÁMOGASD AZ X-ET adód 1%-ÁVAL!