X Sztori

X SZTORI, DIÓHÉLYBAN

Egy maroknyi fiatal 2020-ban, a koronavírus- karantén közepén gondolt egy nagyot: hozzunk létre egy olyan rádiót, amely egy virtuális közösséget teremt egy olyan időszakban, ahol személyes találkozásokról szó sem lehet. Kapcsolatban akartunk maradni saját közösségünkkel úgy, hogy közben együtt vitatjuk meg azokat a kérdéseket, amik fontosak nekünk. Így született meg a Rádió X, amely azóta is a nap 24 órájában az új generáció hangján szól: megállás nélkül zenél, és beszél. 

Tőlünk, Nekünk!

A Rádió X nem csak egy rádióadó – ez egy támogató közösség, amely jelen van és mozgásban tartja a szerveződő új generációt. Hangot adunk fontos társadalmi témáknak, kezdeményezéseknek, eseményeknek. Küldetésünk az, hogy felhangosítsuk értékteremtő, hangtalan közösségek hangját, ez által is biztosítva a kapcsolatot egymáshoz.

A sokszínű hang

A Rádió X célja, hogy valódi emberi hangon szólítsa meg hallgatóit. A hagyományos rádiózást nem tekintjük alapnak: olyan platformot hozunk létre, ahol más és jobb lehet a zene és a szöveg. 

Széleskörű műsorstruktúrával rendelkezünk, melyben helyet kapnak az egyetemi élet, a gamer világ, a pszichológia és az éjszakai élet fontos témái is. Zenei kínálatunk kifejezetten változatos. Napközben az alternatív zenei világ számos ágát fedezhetjük fel, amelyet némi rock és popzene is kiegészít. Esti zenei műsorunkat pedig főként az underground elektronikus zenei irányzatok bemutatásának szenteljük. Kifejezetten fontosnak tartjuk, hogy bemutatkozási lehetőséget adjunk feltörekvő, máshol bemutatkozási lehetőséget nem kapó előadóknak és zenei kezdeményezéseknek. 

Más rádió

A Rádió X kísérletező és kíváncsi. A kereskedelmi rádiókkal ellentétben a mi hangunk nem függ gazdasági érdekektől, hisz egész működésünk rajtatok, a közösségen alapszik. Így gyakran kísérletezünk új, sokszor meglepő formátumokkal és kezdeményezésekkel, emellett pedig mindig örülünk annak, ha támogathatunk egy-egy jó ötletet. 

Közösségi erő

A legbüszkébbek a Rádió X mögött álló hatalmas közösségre vagyunk. A rádiót jelenleg mintegy 100 önkéntes működteti, de az évek során több mint 300 ember kapcsolódott be a munkánkba. A rádió aktívan részt vesz az egyetemi életben, rendezvényeken és workshopokon keresztül segíti a fiatalokat, hogy találják meg és hallassák a hangjukat. 

A Rádió X nyitott és független közösségi rádió – tevékenységünkhöz bárki csatlakozhat. Igyekszünk folyamatosan befogadók maradni az új ötletek és tehetségek felé, és bátorítani a generációnkat, hogy fejezzék ki magukat, és adjanak hangot a számukra fontos témáknak, zenéknek, eseményeknek, gondolatoknak. 

Társadalmi felelősségvállalás

A Rádió X nemcsak egy közösségi rádió, hanem fontos eszköz is. Célunk, hogy segítséget nyújtsunk civileknek, underground szereplőknek, a mainstream médiában lehetőséget nem kapó csoportoknak hangjuk hallatására. 

A Rádió X rendszeresen segíti és támogatja a közösségi kezdeményezéseket. Számos eseményen vagyunk jelen, melyeket élőben közvetítünk, vagy interjúk formájában mutatjuk be őket. 

A Rádió X sokszínű, szabad és befogadó. A Rádió X az új generáció közösségi rádiója!