Nőnapi breakek és Gingershot a Bug Presentsben! 

Akaratlanul is nőnapi különkiadás lett a Bug Presentsből. Mi azt mondjuk, hogy soha rosszabb véletlent: csütörtök esti vendégünk ugyanis olyan órát hozott össze, hogy megőrülsz. Gingershot a házban! 

Speciális szettel készült nektek Gingershot a Bug Presents legújabb részében. A jól megszokott acid- techno- groove hármast vendégünk most törtebb ütemekre cserélte és kár szépíteni, zseni lett az egész. 

“Ha valaha”

Vendégünk 5-6 éve találkozott először a techno életérzéssel, amit – elmondása szerint – egyfajta kulturális felszabadulásként élt meg. Megragadta a zsáner közönsége is: újszerű élményként számolt be például arról, hogy végre úgy tudott táncolni egy bulin, hogy abból nem alakult ki valamiféle nagyon kellemetlen “párzási rítus”. A címben is jelzett “Ha valaha” playlistek is ezekben az időkben születtek meg: Gingershot ugyanis már az elejétől kezdve tudatosan gyűjtögette a neki tetsző darabokat, mondván, hogy egyszer még jól jöhet. Ez a bizonyos egyszer a karantén alatt jött el, vendégünk azóta boldogít minket baromi jó szettekkel – ezúttal a rádióban. 

Kis kitérő: Gingershot egyébként nem csak játszik a műfajokkal, hanem komoly értekezéseket is ír – például a techno világáról. A cikkben szó esik a techno kultúra változásairól, az underground és mainstream közötti különbségekről, valamint a szubkultúra szabadságáról és toleranciájáról. Ha elolvasnátok ma még egy cikket, akkor ez legyen az, zseniális.

“Ahhoz képest, hogy nő vagy, egész jó szettet raktál”

A műsorban érdekes disputa indult el a nők helyzetéről is a szakmán belül. Ebből kiderült, hogy sajnos még mindig felmerül az a klasszikus sztereotípia, hogy a nők talán kevésbé értenek a gombokhoz – az idézett mondatot például pont Bug kapta meg egy buli után. Mindenképp pozitív tendencia viszont, hogy egyre többen kezdtek el odafigyelni a női előadókra szervezői oldalon is. Sőt! Gingershot kifejezetten büszke a már most is erős és egyre népesebb női előadói közösségre. Vendégünk egyben minden lányt arra buzdít, hogy bátran kezdjen előadói projektekbe. Szerintünk igaza van. 

Gingershot karrierjében most 3 hónap szünet következik – a szakdolgozat szent, nyilván ismeritek az érzést. A kimaradt időben viszont ajánljuk követésre vendégünket a Facebook és az Instagram felületeken, és persze ez a negyed év arra is elég, hogy visszahallgassátok jó sokszor ezt a zseni kis műsort a Rádió X archívumából, vagy a lenti lejátszóra kattintva. Gingershot pedig ígéri, hogy nyáron – már egy diplomával a kezében – minden megy tovább. Mi már alig várjuk! 

YOU GET IT FOR FREE, WE GET A YEAR'S WORTH OF IT

Donating 1% of your tax is 5 minutes for you, another year for us.

With the monthly donations of more than 30 members and about 4000 volunteer hours, we have managed to enrich the Hungarian airwaves with live shows every day for the past year. Among these, we regularly broadcast programmes on music, public affairs and everyday topics. Your help is essential to ensure that we can continue to operate next year at the same, if not higher, level as in 2023. Allocate 1% of your tax to make sure it goes to the right place. It costs you nothing, but it helps us enormously. Follow our guide, which explains in 2 minutes how you can support X.

Click for help!

Read more...

The new Radio X studio

Az elmúlt heteket a kialvatlansággal, kilátástalansággal és a slim fit pénztárca – jelzőkkel tudnám körülírni számotokra a legpontosabban, melyet a

Tovább...

TÁMOGASD AZ X-ET adód 1%-ÁVAL!