Nőnapi breakek és Gingershot a Bug Presentsben! 

Akaratlanul is nőnapi különkiadás lett a Bug Presentsből. Mi azt mondjuk, hogy soha rosszabb véletlent: csütörtök esti vendégünk ugyanis olyan órát hozott össze, hogy megőrülsz. Gingershot a házban! 

Speciális szettel készült nektek Gingershot a Bug Presents legújabb részében. A jól megszokott acid- techno- groove hármast vendégünk most törtebb ütemekre cserélte és kár szépíteni, zseni lett az egész. 

“Ha valaha”

Vendégünk 5-6 éve találkozott először a techno életérzéssel, amit – elmondása szerint – egyfajta kulturális felszabadulásként élt meg. Megragadta a zsáner közönsége is: újszerű élményként számolt be például arról, hogy végre úgy tudott táncolni egy bulin, hogy abból nem alakult ki valamiféle nagyon kellemetlen “párzási rítus”. A címben is jelzett “Ha valaha” playlistek is ezekben az időkben születtek meg: Gingershot ugyanis már az elejétől kezdve tudatosan gyűjtögette a neki tetsző darabokat, mondván, hogy egyszer még jól jöhet. Ez a bizonyos egyszer a karantén alatt jött el, vendégünk azóta boldogít minket baromi jó szettekkel – ezúttal a rádióban. 

Kis kitérő: Gingershot egyébként nem csak játszik a műfajokkal, hanem komoly értekezéseket is ír – például a techno világáról. A cikkben szó esik a techno kultúra változásairól, az underground és mainstream közötti különbségekről, valamint a szubkultúra szabadságáról és toleranciájáról. Ha elolvasnátok ma még egy cikket, akkor ez legyen az, zseniális.

“Ahhoz képest, hogy nő vagy, egész jó szettet raktál”

A műsorban érdekes disputa indult el a nők helyzetéről is a szakmán belül. Ebből kiderült, hogy sajnos még mindig felmerül az a klasszikus sztereotípia, hogy a nők talán kevésbé értenek a gombokhoz – az idézett mondatot például pont Bug kapta meg egy buli után. Mindenképp pozitív tendencia viszont, hogy egyre többen kezdtek el odafigyelni a női előadókra szervezői oldalon is. Sőt! Gingershot kifejezetten büszke a már most is erős és egyre népesebb női előadói közösségre. Vendégünk egyben minden lányt arra buzdít, hogy bátran kezdjen előadói projektekbe. Szerintünk igaza van. 

Gingershot karrierjében most 3 hónap szünet következik – a szakdolgozat szent, nyilván ismeritek az érzést. A kimaradt időben viszont ajánljuk követésre vendégünket a Facebook és az Instagram felületeken, és persze ez a negyed év arra is elég, hogy visszahallgassátok jó sokszor ezt a zseni kis műsort a Rádió X archívumából, vagy a lenti lejátszóra kattintva. Gingershot pedig ígéri, hogy nyáron – már egy diplomával a kezében – minden megy tovább. Mi már alig várjuk! 

NEKED INGYEN VAN, MI EGY ÉVIG SZÓLUNK BELŐLE

Adód 1%-ának felajánlása neked 5 perc, nekünk egy újabb év.

Több mint 30 tagunk havi támogatásaiból, nagyjából 4000 önkéntes munkaórával sikerült az elmúlt egy évben minden nap élő műsorral gazdagítani a magyar étert. Ezek közt rendszeresen zenei, közéleti és mindennapi témákkal foglalkozó műsorokat sugároztunk. Ahhoz, hogy a következő évben is legalább olyan, de inkább magasabb színvonalon tudjunk üzemelni mint 2023-ban, elengedhetetlen a TE segítséged is. Rendelkezz adód 1%-áról, hogy biztosan jó helyre kerüljön. Ez neked nem kerül pénzbe, nekünk viszont óriási segítség. Kövesd a segédletünket, amelyben 2 perc alatt elmagyarázzuk, hogyan tudod támogatni az X-et.

Kattints ide a segédletért!

Továbbiak...

TÁMOGASD AZ X-ET adód 1%-ÁVAL!