Hello, CMFE!

A közösségi rádiós család nagyobb, mint gondolnánk. Mindig rengeteg erőt ad napi működésünk során, amikor hozzánk hasonló kezdeményezések pozitív példáit látjuk. Amikor pedig sok ilyen jó gyakorlat összeér, abból valami szuper dolog lesz. Örömmel tölt el minket, hogy egy ilyen inspiráló közösség most a tagjai közé választotta a Rádió X-et – így mától mi is büszkén viseljük az európai közösségi rádiókat tömörítő szervezet, a CMFE logóját.

A CMFE-t 2004. november 5-én alapították a németországi Halléban. A szervezet az úgynevezett „Harmadik Médiaszektor” képviseletére jött létre, mely a helyi közösségeket kiszolgáló, nonprofit médiából áll és mint ilyen, egyértelműen elkülönülő identitással rendelkezik a nemzeti közszolgálati szektor és a magán kereskedelmi média mellett. Egy felmérés szerint 2012-ben már 2.237 közösségi rádióállomás és 521 közösségi televízió működött Európában. A CMFE 2007 óta megfigyelői státusszal rendelkezik az Európa Tanács Média és Információs Társadalom Irányító Bizottságában (CDMSI). Emellett 2020 júliusa óta tagja a Globális Médiafejlesztési Fórumnak (GFMD), és a közösségi rádiók és tévék szektoriális érdekeit képviseli különböző páneurópai szintű munkacsoportokban.

A CMFE egyébként nemrég Budapesten tartotta éves közgyűlését. Ebből kifolyólag pedig van egy másik okunk is örülni. A szervezet rendezvényén a korábbi és a folyamatban lévő projektjeik értékelése mellett új elnökségi tagokat is választottak. A szavazatok alapján Kemény Dani, a Rádió X egyik alapítója is bekerült a szervezet vezetőségébe.

Úgy gondoljuk, hogy ennél jobb helyen már nem is lehetnénk!

Köszönjük a bizalmat, az új generáció közösségi rádiójaként pedig folytatjuk a munkát még nagyobb lendülettel és támogatói háttérrel, mint eddig!

YOU GET IT FOR FREE, WE GET A YEAR'S WORTH OF IT

Donating 1% of your tax is 5 minutes for you, another year for us.

With the monthly donations of more than 30 members and about 4000 volunteer hours, we have managed to enrich the Hungarian airwaves with live shows every day for the past year. Among these, we regularly broadcast programmes on music, public affairs and everyday topics. Your help is essential to ensure that we can continue to operate next year at the same, if not higher, level as in 2023. Allocate 1% of your tax to make sure it goes to the right place. It costs you nothing, but it helps us enormously. Follow our guide, which explains in 2 minutes how you can support X.

Click for help!

Read more...

TÁMOGASD AZ X-ET adód 1%-ÁVAL!