Hello, CMFE!

A közösségi rádiós család nagyobb, mint gondolnánk. Mindig rengeteg erőt ad napi működésünk során, amikor hozzánk hasonló kezdeményezések pozitív példáit látjuk. Amikor pedig sok ilyen jó gyakorlat összeér, abból valami szuper dolog lesz. Örömmel tölt el minket, hogy egy ilyen inspiráló közösség most a tagjai közé választotta a Rádió X-et – így mától mi is büszkén viseljük az európai közösségi rádiókat tömörítő szervezet, a CMFE logóját.

A CMFE-t 2004. november 5-én alapították a németországi Halléban. A szervezet az úgynevezett „Harmadik Médiaszektor” képviseletére jött létre, mely a helyi közösségeket kiszolgáló, nonprofit médiából áll és mint ilyen, egyértelműen elkülönülő identitással rendelkezik a nemzeti közszolgálati szektor és a magán kereskedelmi média mellett. Egy felmérés szerint 2012-ben már 2.237 közösségi rádióállomás és 521 közösségi televízió működött Európában. A CMFE 2007 óta megfigyelői státusszal rendelkezik az Európa Tanács Média és Információs Társadalom Irányító Bizottságában (CDMSI). Emellett 2020 júliusa óta tagja a Globális Médiafejlesztési Fórumnak (GFMD), és a közösségi rádiók és tévék szektoriális érdekeit képviseli különböző páneurópai szintű munkacsoportokban.

A CMFE egyébként nemrég Budapesten tartotta éves közgyűlését. Ebből kifolyólag pedig van egy másik okunk is örülni. A szervezet rendezvényén a korábbi és a folyamatban lévő projektjeik értékelése mellett új elnökségi tagokat is választottak. A szavazatok alapján Kemény Dani, a Rádió X egyik alapítója is bekerült a szervezet vezetőségébe.

Úgy gondoljuk, hogy ennél jobb helyen már nem is lehetnénk!

Köszönjük a bizalmat, az új generáció közösségi rádiójaként pedig folytatjuk a munkát még nagyobb lendülettel és támogatói háttérrel, mint eddig!

NEKED INGYEN VAN, MI EGY ÉVIG SZÓLUNK BELŐLE

Adód 1%-ának felajánlása neked 5 perc, nekünk egy újabb év.

Több mint 30 tagunk havi támogatásaiból, nagyjából 4000 önkéntes munkaórával sikerült az elmúlt egy évben minden nap élő műsorral gazdagítani a magyar étert. Ezek közt rendszeresen zenei, közéleti és mindennapi témákkal foglalkozó műsorokat sugároztunk. Ahhoz, hogy a következő évben is legalább olyan, de inkább magasabb színvonalon tudjunk üzemelni mint 2023-ban, elengedhetetlen a TE segítséged is. Rendelkezz adód 1%-áról, hogy biztosan jó helyre kerüljön. Ez neked nem kerül pénzbe, nekünk viszont óriási segítség. Kövesd a segédletünket, amelyben 2 perc alatt elmagyarázzuk, hogyan tudod támogatni az X-et.

Kattints ide a segédletért!

Továbbiak...

TÁMOGASD AZ X-ET adód 1%-ÁVAL!