Chilleld át velünk az éjszakát – elindult a JustRelaX

Biztos vagyok benne, hogy te is hallgattad már legalább egyszer az X-et valamikor az éjszaka közepén. Abban pedig végképp biztos vagyok, hogy megfordult a fejedben: milyen jó lenne most valami mást hallani, ami illik a nap legnyugodtabb óráihoz. Nem lök ki a székből, nem veri szét a dobhártyádat hanem inkább ellazít, lenyugtat és átsegíti az éjszakai műszakod alatt, vagy éppen a buliból való hazautadon. Ebből az apropóból hoztuk létre a legújabb tematikus zenei sávunkat hajnali 1-től reggel 6-ig, minden hétköznap. 

Régóta gondolkoztunk azon KáDéval, hogy mit kellene kezdeni az éjszakával. Az éjszakai sáv a senki földje, mert egy nagyon réteg-időszak, réteg igényekkel. Mióta én is (Szabó Norbert / Sznoka) ennek a rétegnek lettem bizonyos értelemben a része, hisz rendszeresen dolgozom általában a hajnali 3.30-tól terjedő időszakokban, szívügyem lett a téma.

Egyik alkalommal amikor munkába menet hajnalban hallgattam az X-et, nagyon nem esett jól olyan zenéket hallani amik a nappali rotációban is mennek. Nem azért mert nem jó zenék, csak amikor éjszakai baglyot játszik az ember, másra van szüksége. Valamire ami még vibeol az “éppen most keltem fel és világomról nem tudok” életérzéssel. Ekkor tudatosult bennem az, hogy a lehető leghamarabb véghez szeretném vinni régi tervünket, reformáljuk meg az éjszakai sávot, építsük újra az alapoktól. Így született meg a JustRelaX. Apropo ez a mélyenszántó játék a betűkkel és a műsor címével úgy összességiben is KáDénak az agyszüleménye, innen küldök neki egy óriási pacsit, megkímélt a munkafolyamat számomra legkellemetlenebb részétől – a címadástól. Habár nem ez volt az első, a Rádió X elnevezés is tőle származik, de ezt nem tőlem hallottad. 🤫🤫

Ezután jött az a bizonyos flow érzés, amikor fejembe száll valami és SOS véghez szeretném vinni. Elkezdtem zenéket gyűjteni, nem sokkal később KáDé közreműködésével 300+ számot szedtünk össze, amely már egy szabad szemmel is jól látható mennyiség egy napi 5 órás műsor zenével való feltöltéséhez. 

A zenék stílusa változó, de hangulatban azonosak. Jazz, soul, melodic house és egyéb finomságok, korlátlan mennyiségben.

Ez a zenei műsor teljesen eltér az általános arculatunktól. Nincsenek effektek, nincsenek szerkesztve a zenék (kizárólag szintezve lettek, hogy azonos hangerővel szóljon mind). Nincsenek promok, sem órakezdő szignálok, konkrétan a nyugalom földje. Kizárólag egy nagyon kedves női hangot hallhatsz amikor ránk kapcsolsz ebben az idősávban, azt is csak három zenénként, nagyon nyugtató hangnemben. Minden zene teljesen lemegy, nincsenek megvágva sem. Ez úgymond egy különleges zenei playlist, az éjszakai hangulatodhoz szabva. 

Sokat dolgoztunk vele, készen lett, most már csak hallgatnod kell és végső soron szeretned.

NEKED INGYEN VAN, MI EGY ÉVIG SZÓLUNK BELŐLE

Adód 1%-ának felajánlása neked 5 perc, nekünk egy újabb év.

Több mint 30 tagunk havi támogatásaiból, nagyjából 4000 önkéntes munkaórával sikerült az elmúlt egy évben minden nap élő műsorral gazdagítani a magyar étert. Ezek közt rendszeresen zenei, közéleti és mindennapi témákkal foglalkozó műsorokat sugároztunk. Ahhoz, hogy a következő évben is legalább olyan, de inkább magasabb színvonalon tudjunk üzemelni mint 2023-ban, elengedhetetlen a TE segítséged is. Rendelkezz adód 1%-áról, hogy biztosan jó helyre kerüljön. Ez neked nem kerül pénzbe, nekünk viszont óriási segítség. Kövesd a segédletünket, amelyben 2 perc alatt elmagyarázzuk, hogyan tudod támogatni az X-et.

Kattints ide a segédletért!

Továbbiak...

TÁMOGASD AZ X-ET adód 1%-ÁVAL!