Szabó Norbert

Kreatív igazgató

Nagyjából 8-10 éves lehettem amikor megcsapott a “benzingőz” és elkezdtem a rádiózás iránt érdeklődni. A nagy pillanat zuhanyzás közben jött el, amikor egy kis táskarádióból hallgattam minden este a Juventuson a Nyolcvanasok nyolctól című műsort. Onnantól kezdve csak és kizárólag rádiós műsorvezető szerettem volna lenni, habár később rájöttem, hogy nem is feltétlenül ez a terület vonz a szakmán belül a leginkább. A rádión túl még makettezem is szabadidőmben illetve ha úgy adódik és van jó téma akkor fotózni is szeretek.

Kezdetleges szárnycsapásaim 2014-körül történtek amikor megvettem az első usb-s (!!!) mikrofonomat és elkezdtem hobby szinten arculatot gyártani spontán projektekhez. Ekkor ismerkedtem meg KáDé-val is, ez olyan 2015 hajnalán lehetett. Voltak próbálkozásaink már korábban is – közös projekt szinten – azonban az első nagyobb és sikeresnek mondható kezdeményezésünk az 2020 áprilisában kezdődött amikor elindítottuk a Rádió X-et.

Én személy szerint a rádiónak és a szakmai közegnek köszönhetően úgy gondolom eszméletlen sokat tudtam fejlődni technikában és beszéd szintjén is. Annak ellenére, hogy mindannyian önkéntesen csináljuk ezt, a fejlődés és a mérhetetlen tudás amit az X-nél mindenki felszipolyoz magába, felbecsülhetetlen értékkel bír.

Manapság javarészt a rádió jogi hátterét biztosító Generációk Hangja Alapítványnak az ügyvitelével tevékenykedem, valamint az X hangjaként spotokat, promokat, ajánlókat gyártok. Én vagyok okolható és felelősségre vonható a nappali zenei rotációért (ajánlott zene mindig jöhet, főleg Huge Cartertől nappalra – ami végül mindig csak estére kerül be), valamint a főbb vizuális arculatért (logo, képi világ, weboldal és app). Általában a csapatban én vagyok akit lehet utálni a véleményéért – mint tipikus közutált megmondó ember – de akármennyire is igyekszem a szociális viszonyaimat ápolni a tagokkal, az X iránti elkötelezettségem és szeretetem minden személyes kapcsolatot felülír, ha maximalizmusról van szó.

2020-ban a covid időszak alatt nem gondoltuk, hogy idáig fog „fajulni” ez a projekt, de büszke vagyok, hogy minden bökkenő és akadály ellenére nem adtuk föl és küzdünk foggal-körömmel, hogy a Rádió X sikerre vigye!