Túlélhet a közösségi rádió magyarországon?

Meghívást kaptunk ausztriai barátainktól, hogy megünnepeljük a Linzben sugárzó Radio FRO 25. születésnapját. A látogatás jó alkalom volt arra, hogy kicsit a hazai közösségi médiumok helyzetről is beszélgessünk a rádió HungaroStudio című magyar nyelvű műsorában. 

A legnagyobb eredményünk az, hogy még életben vagyunk – így foglalta össze a hazai közösségi rádiós helyzetet Civil Rádiós barátunk, Cserháti Ákos. Az internetre kényszerülő nagy múltú rádió ügyvezetője szerint a szabadrádiós piac ma Magyarországon drámai állapotban van. Míg 20-25 évvel ezelőtt hazánk nemzetközi szinten is hivatkozási alap volt ezen a téren, és – például a Rádió X-hez hasonló – kezdeményezések tucatszámra kaptak sugárzási engedélyeket, mára az látható, hogy a máshogy zenélő és beszélő hangok szinte mindegyike a túlélésért küzd. 

Hogyan fest a magyar helyzet a szomszédos ország szemüvegén keresztül? Hogyan jutottunk el idáig? Egyáltalán: kinek és miért fontos a közösségi rádió?

Az alábbi beszélgetésben ezekre a kérdésekre igyekeztünk választ adni – örülünk, ha meghallgatjátok! 🙂 A műsorban a budapesti Civil Rádió, az EPER Rádió és a Rádio X képviselte a magyarországi civil rádiós szcénát.

NEKED INGYEN VAN, MI EGY ÉVIG SZÓLUNK BELŐLE

Adód 1%-ának felajánlása neked 5 perc, nekünk egy újabb év.

Több mint 30 tagunk havi támogatásaiból, nagyjából 4000 önkéntes munkaórával sikerült az elmúlt egy évben minden nap élő műsorral gazdagítani a magyar étert. Ezek közt rendszeresen zenei, közéleti és mindennapi témákkal foglalkozó műsorokat sugároztunk. Ahhoz, hogy a következő évben is legalább olyan, de inkább magasabb színvonalon tudjunk üzemelni mint 2023-ban, elengedhetetlen a TE segítséged is. Rendelkezz adód 1%-áról, hogy biztosan jó helyre kerüljön. Ez neked nem kerül pénzbe, nekünk viszont óriási segítség. Kövesd a segédletünket, amelyben 2 perc alatt elmagyarázzuk, hogyan tudod támogatni az X-et.

Kattints ide a segédletért!

Továbbiak...

TÁMOGASD AZ X-ET adód 1%-ÁVAL!