Félszáz holland egyetemista látogatta meg a Rádió X-et!

Nagyjából két hónappal ezelőtt nagy örömmel nyitottuk meg a levelezésünket. Kaptunk egy megkeresést a holland Hanze egyetem diákcsoportjától, hogy érdeklődnek a Rádió X munkája iránt, ezért szívesen meglátogatnának minket. Jó ötlet volt. 

Két hónappal ezelőtt megkeresést kaptunk a Hanze egyetem diákjaitól, hogy szívesen meglátogatnának minket egy budapesti látogatás során. A Rádió X csapata mindig nagyon örül, amikor új emberekkel találkozhatunk, ezek rendszerint nagyon fun dolgok, szóval egyből neki is láttunk a szervezésnek. 

A látogatás Május 11, szombatra esett. Szabó Norbert (Sznoka) és KáDé már korán reggel egy rendkívül szimpatikus Opel Comboval járta a hozzánk közüli szervezeteket, kiderült ugyanis, hogy nincs elég székünk, amire ennyi embert le tudunk ültetni, ami ugye kínos. Innen is nagy hála a Villamos Független Szakszervezetnek és a Civil Rádiónak, mentették a napot. 

Az 50 fős csapat két 25 fős csoportban tett látogatást, ahol egy rövid prezentációban igyekeztünk bemutatni a közösségi rádiózást mint műfajt, a médiatudatosságot, illetve a Rádió X eddigi szuper dolgait. Nagy élmény volt, hogy számos kérdést is kaptunk a munkánk kapcsán, ezekre igyekeztünk legjobb tudásunk szerint válaszolni. 

Az előadásunk végén egy közös workshopra invitáltuk újdonsült Holland barátainkat: közösen egy kétórás zenei műsort készítettünk látogatóink kedvenc zenéiből, amelyeket ők maguk is konferáltak fel. A végeredményt hallgassátok meg az X archívumban, vagy az alábbi lejátszón! 🙂

Készültek szuper képek és egy videó is, nézegessétek meg őket! 🙂

Mindenkinek nagyon köszönjük, hogy ez a találkozó megvalósulhatott – sok-sok élménnyel gazdagodtunk, ezt a napot biztosan sokáig nem felejtjük el!

NEKED INGYEN VAN, MI EGY ÉVIG SZÓLUNK BELŐLE

Adód 1%-ának felajánlása neked 5 perc, nekünk egy újabb év.

Több mint 30 tagunk havi támogatásaiból, nagyjából 4000 önkéntes munkaórával sikerült az elmúlt egy évben minden nap élő műsorral gazdagítani a magyar étert. Ezek közt rendszeresen zenei, közéleti és mindennapi témákkal foglalkozó műsorokat sugároztunk. Ahhoz, hogy a következő évben is legalább olyan, de inkább magasabb színvonalon tudjunk üzemelni mint 2023-ban, elengedhetetlen a TE segítséged is. Rendelkezz adód 1%-áról, hogy biztosan jó helyre kerüljön. Ez neked nem kerül pénzbe, nekünk viszont óriási segítség. Kövesd a segédletünket, amelyben 2 perc alatt elmagyarázzuk, hogyan tudod támogatni az X-et.

Kattints ide a segédletért!

Továbbiak...